PALEIS HET LOO (23 & 24 juni 2012)

Star Classics zal dit jaar wederom deelnemen aan de spectaculaire klassieker manifestatie op Paleis het Loo te Apeldoorn. Hier komen op deze dagen de fraaiste klassieke automobielen bijeen om deel te nemen aan het Concours d’élégance. Daarnaast vindt u in de prachtige paleistuinen een ongekende verzameling aan prachtige klassiekers en vele gezellige stands en terrassen. Een unieke manifestatie waar u ogen en oren tekort komt.

Star Classics is aanwezig op de Royal Fair met een gezellige nostalgische stand. Dit jaar showen wij daar een unieke Mercedes Benz 190SL uit 1959. De auto werd door onze specialisten tot in detail gerestaureerd op het allerhoogste niveau. Wij hebben ons daarbij laten inspireren door de prachtige tekeningen uit de historische folders van Mercedes Benz. Precies zoals de befaamde kunstenaar Hans Liska eind vijftiger jaren de Mercedes 190SL tekende voor de Mercedes Benz folders is deze nu weer tot leven geroepen in de oogverblindende kleurstelling “Feuerwehrrot” met het originele crème lederen interieur.

Een unieke auto die nieuw geleverd werd naar het droge en zonnige Texas USA in 1959. Ruim 50 jaar later werd de auto daar aangetroffen in een opmerkelijke originele staat. Een unieke restauratie auto voor Star Classics.

U bent van harte welkom op onze stand op 23 en 24 juni op Paleis het Loo Apeldoorn.


__________________________________________________________________________________________


DEELNAME TECHNO CLASSICA ESSEN
(21 maart t/m 25 maart 2012)

Met veel genoegen kijken we terug op de spectaculaire beurs Techno Classica. Een daverende beurs in maar liefst 12 Hallen van het grote beurs-complex in Essen. Hier komt de top van de klassieke automobiel wereld bij elkaar.
Star-Classics stond op de gebruikelijke plaats in Halle 11 waar ook veel exclusieve voor-oorlogse Mercedessen te koop aangeboden werden. Zoveel exclusieve automobielen op een evenement is uniek. Star Classics koos dit jaar voor duidelijkheid in een oogopslag. Een ongerestaureerde Mercedes Benz 190SL naast een adembenemend mooi totaal gerestaureerde 190SL.  Een Star-Classics restauratie kenmerkt zich door perfectie tot in het kleinste detail
Samen met stringent doorgevoerde orginaliteit. De tentoongestelde 190SL had daarnaast een heel aparte kleurstelling in Hellgrün metallic DB 274 gecombineerd met groen lederen interieur en groene cabrioletkap.
 
Samen met het prachtig strakke chroom maakten de groene 190SL heel veel positieve reacties los. Honderden complimenten mochten we ontvangen in vele talen en veel bezoekers stonden minuten lang genietend naar de auto te staren. Kritische kenners bekeken de auto tot in het kleinste detail om vervolgens vol waardering de woorden  “wunderschön und einwandfrei” te slaken. Een prachtige ervaring om te bemerken dat echt vakmanschap zo gewaardeerd wordt en er ook zo uitspringt zelfs op een internationale beurs van hoog niveau. Vele echt serieus geïnteresseerden hebben we teleur moeten stellen met “leider schon verkauft”.
Wel mochten we enkele restauratie opdrachten ontvangen voor een Mercedes Benz 190SL en een 280SL Pagode. “Wat jullie maken is zo perfect daar wacht ik wel een jaartje op”.  De gelukkige nieuwe eigenaar was zo verbaasd over de kwaliteit en schoonheid van zijn nieuw gerestaureerde 190SL dat hij ter plaatse besloot om de auto maar per luchtvracht over de oceaan te sturen, dan kon hij er al direct van genieten. 
 
Kijk, dat zijn voor ons als Mercedes Benz liefhebbers nu de waardevolle momenten die onze hobby zo fascinerend maken. Ons credo ”Perfectie als passie, dan weet U waar U op kunt rekenen” hebben we met het afleveren en tonen aan het grote publiek van deze 190SL schoonheid weer helemaal bevestigd.

techno-classica-essen-21-25-maart-2
essen-2012-04
essen-2012-03


essen-2012-01
essen-2012-02

__________________________________________________________________________________________


DEELNAME TECHNO CLASSICA ESSEN
(30 maart t/m 3 april 2011)

Star-Classics is dit jaar aanwezig op de spectaculaire Classica beurs in Essen. Deze beurs vertegenwoordigt de absolute top op het gebied van klassiekers en kenmerkt zich door de uitzonderlijke hoge kwaliteit van de aangeboden voertuigen. Om deze beurs te bezoeken en te beleven is één dag nauwelijks voldoende. Het Star-Classics team is aanwezig in hal 11, stand nummer 11-200.

Met enige trots presenteren we meerdere top gerestaureerde Mercedes Benz 190SL's en een schitterende Mercedes Benz 220SE Ponton cabriolet in een adembenemend mooie kleurstelling. Hier kan de echte liefhebber genieten van restauratiewerk op het allerhoogste niveau. Niet voor niets mochten wij reeds meerdere prijzen ontvangen voor het kwaliteitswerk dat we leveren.

Ons credo "Perfectie als passie, dan weet U waar U op kunt rekenen" maken we met deze toppers weer helemaal waar. Een bezoek aan de beurs is dus een echte aanrader. U bent van harte uitgenodigd op onze stand waar U van topklasse en Brabantse gastvrijheid kunt genieten!

Hal 11, stand nummer 11-200

__________________________________________________________________________________________

CONCOURS d'ÉLEGANCE PALEIS HET LOO
(4 en 5 september 2010)


Op 4 en 5 September was Star Classics aanwezig op het Concours d’Élegance in de tuinen van Paleis het Loo. In 2008 vielen we tweemaal in de prijzen met een Mercedes Benz 300S uit 1955 en een Mercedes Benz 220SE Ponton uit 1960. De jury had klaarblijkelijk grote bewondering voor onze perfect gerestaureerde automobielen. Dit jaar toonden wij in onze stand een lakzwarte Mercedes 190SL uit 1959.

Deze SL werd door onze vakmensen tot in perfect gerestaureerd op basis van een roestvrije carrosserie. Het resultaat van deze enorme klus mag gezien worden en zelfs de meest kritische en vakkundige Mercedes Benz kenners spraken hun bewondering uit. We mochten ons op de twee zonnige dagen verheugen op een enorm aantal bezoekers en heel veel belangstellenden liefhebbers. Verbazingwekkend hoeveel mensen het merk Mercedes Benz een warm hart toe dragen of zelf in het bezit zijn van een klassieker van “Das Haus”. Onze Mercedes Benz 190SL was vooral een blikvanger door zijn markante, stijlvolle kleurstelling van het naturel lederen interieur en de glanzende zwarte lak. Het schitterende chroom voegde daar nog een extra dimensie aan toe, een echte publiekstrekker!
_________________________________________________________________________________________

MERCEDES BENZ OLDTIMER WEEKEND
(7, 8 en 9 mei 2010)

In de prachtige "Nearly new car" showroom, Gemeenschappenlaan 7, 1200 Brussel wordt een spectaculaire Mercedes klassieker show georganiseerd. Star Classics is trots op deze fantastische show vertegenwoordigd te zijn met twee 190SL's. Deze tot de verbeelding sprekende cabriolets werde door ons tot in perfectie gerestaureerd en zijn daarmee het toonbeeld van een superieure restauratie, onze specialiteit!

Hans van Wijlen zal aanwezig zijn op de manifestatie om U te woord te staan en onze prachtige auto's te tonen. U bent van harte welkom in Brussel om de vele wonderschone "sterren" te komen bewonderen!

_________________________________________________________________________________________

INTERNATIONALE OLDTIMERBEURS AUTOTRON ROSMALEN
(20 en 21 februari 2010)

Star-Classics toont deze beurs een kleine selectie van de allerhoogste kwaliteit Mercedes Benz youngtimers. Dat is een primeur want onze aandacht richtte zich in het verleden niet op de fraaie modellen uit de 80er en 90er jaren. Door de aanhoudende vraag van onze klanten naar absolute topklasse youngtimers hebben we een fraaie collectie bij elkaar weten te brengen. Zoals U van ons verwacht komen alleen de allerbeste Mercedes Benz voertuigen hiervoor in aanmerking. Auto's van 15 jaar of zelfs ouder met een spectaculair nieuwe uitstraling en dito kilometerstand. Werkelijk alsof ze gisteren de fabriek verlieten in Zuid Duitsland. Dat komt niet vanzelf, want iedere auto wordt heel zorgvuldig geselecteerd en vervolgens onderworpen aan de uitgebreide Star-Classics verjongingskuur. Onze technisch specialisten sparen kosten nog moeite om de nieuwstaat zover mogelijk te benaderen. Ook onze Mercedes Benz Youngtimers maken ons motto "Perfectie als passie, dan weet U waar U op kunt rekenen!" helemaal waar. U vindt ons direct bij de entree.

_________________________________________________________________________________________

INTERCLASSICS & TOPMOBIEL
(15, 16 en 17 januari 2010
)

Dit jaar was de Interclassic en topmobiel een spectaculair succes! Een record aantal bezoekers werd geboekt. Bij Star Classics op de stand mochten we ons verheugen op veel, heel veel positieve reacties over onze top gerestaureerde 190SL's. De echte kenners wisten de kwaliteit te waarderen en verwonderde zich over het hoge niveau van originaliteit.

In het volle beurslicht kwam het perfecte lakwerk en glimmende chroom goed tot zijn recht. Opmerkelijk hoeveel mensen erg goed geïnformeerd zijn over het fraaie 190SL model van Mercedes Benz gebouwd tussen 1955 en 1963.

Zeker een signaal dat dit succesvolle model zich ook in de toekomst op de waardering van het publiek mag verheugen.


_________________________________________________________________________________________

INTERCLASSICS & TOPMOBIEL
(9, 10 en 11 januari 2009)

Zoals vooraf aangekondigd,was Star-Classics weer aanwezig op de altijd interessante en boeiende beurs Interclassics & Topmobiel in het Mecc in Maastricht. Op een mooie en ruime stand hebben wij onze klanten en geïnteresseerden drie dagen lang kunnen ontvangen en kennis laten maken met het moois wat wij weer mee hadden gebracht.
Natuurlijk was er weer volop aandacht voor de Mercedes-Benz 190 SL’s die wij tot in perfectie restaureren. Om hiervan meer te kunnen laten zien waren er deze keer 3 exemplaren in verschillende stadia van opbouw aanwezig. Zo kon iedereen genieten van de geweldige originele carrosserie van het exemplaar uit 1955. Hier kon iedereen de originele lasnaden en passingen inspecteren en zien hoe de body in het eerste jaar van productie gefabriceerd werd. Het tweede exemplaar liet duidelijk zien tot welke perfectie wij tot in detail gaan met onze activiteiten, zelfs als het later aan het oog wordt onttrokken door een paneel of bekleding. De compleet afgebouwde auto liet zien waar velen van dromen. Hier kwamen dan ook vele verhalen bij los en werd het vaak een gezellig en geanimeerd gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Verder trokken de 300SL Roadster en de 280SE 3.5 bijzonder veel aandacht. Vaak werden deze auto’s gebruikt als vergelijk met andere aanwezige exemplaren op de beurs. Door de gerichte vragen konden wij duidelijk afleiden dat er veel kundig publiek aanwezig was met een hoog kennis niveau. De liefhebbers lieten goed en vaak van zich horen!
Ook de twee Pagodes van het type 280SL trokken de aandacht. Natuurlijk helpt de frisse staat van deze aantrekkelijke auto’s om geïnteresseerde reactie’s en vragen op te wekken. Als dan ook weer blijkt dat het over roestvrije, originele, onbedorven en in prima technische ongerestaureerde staat verkerende exemplaren gaat, dan is de warme belangstelling vanzelf gewekt. De liefhebber kon dit erg waarderen .......... en wacht maar tot de nieuwe eigenaar met een van deze auto’s gaat rijden. Dan kan het grote genieten pas echt beginnen. Iedere kilometer zorgt voor ongekend veel ( Cabrio) plezier waardoor steeds vaker uitgekeken gaat worden naar een trip met zijn/haar bezit.

Wij danken alle bezoekers voor hun bijdrage aan een voor ons bijzonder geslaagd evenement en hopen u weer tegen te komen op een volgende beurs.

De volgende beurs waar Star-Classics aanwezig zal zijn is de Oldtimerbeurs van het Autotron te Rosmalen op 14 & 15 februari aanstaande.

_________________________________________________________________________________________

AUTOTRON ROSMALEN
(15 en 16 november 2008)

In het weekend van 15 en 16 November mochten de klassieker liefhebbers zich weer verheugen op een aantrekkelijke beurs in het Autotron. Speciale aandacht ging deze keer uit naar de restauratie van klassiekers. Er waren veel interessante aanbieders aanwezig met de meest uiteenlopende producten en diensten. In de gezellige drukte werd zelfs heel vakkundig plaatwerk gemaakt bij wijze van demonstratie. Prachtig om te ontdekken hoeveel vakmanschap en echte liefhebbers er nog zijn in Nederland! Daarnaast was het grote aanbod van fraaie old en newtimers weer verrassend!

Star Classics was aanwezig op de bekende prominente plaats direct bij de ingang met twee hele fraaie Mercedessen 280SL Pagode. Inhakend op het restauratie thema was ook onze zwarte Mercedes Benz 190SL tentoongesteld die halverwege de totaalrestauratie was. Met de open motorkap konden de ware kenners zien dat werkelijk ieder detail gerestaureerd was conform de specificaties uit 1961. Het perfecte super strakke lakwerk en het superieure chroom oogstte veel lof en bewondering. Een nieuwe Mercedes Benz uit 1961 blijft natuurlijk een onwaarschijnlijke droom! De specialisten bij Star Classics maken die graag waar en wellicht, mogen we bescheiden vermelden, ook nog voor de beste prijs in Europa. Tijdens de beurs spraken we met diverse Mercedes 190SL eigenaren die overwogen hun wat slechtere auto in te ruilen op een echt nieuw gebouwd exemplaar. Bij Star Classics kan dat al moeten we eerlijk vermelden dat onze capaciteit enigszins beperkt is. We zijn en blijven tenslotte de meest professionele 190SL hobbyisten!

_________________________________________________________________________________________

CONCOURS d'ELEGANCE PALEIS HET LOO
(30 en 31 augustus 2008)

Op 30 en 31 Augustus was Paleis het Loo omringd met de meest exclusieve automobielen uit binnen en buitenland. Een manifestatie van ongekende klasse in een koninklijke omgeving. De perfecte organisatie, de enorme opkomst en het schitterende weer maakten het tot twee onvergetelijke dagen. Het Star Classics team bestaande uit: Hans van Wijlen, autoliefhebber en kenner bij uitstek en René en Mart van Amelsfoort namen deel aan het Concours d'Elegance met twee Mercedessen.

De prachtig gerestaureerde auto's waren nog eens extra geprepareerd door onze technische top vaklieden en waren om door een ringetje te halen.

Ons credo " Goed is goed, de rest is onzin" werd weer helemaal waargemaakt. De concurrentie was groot tijdens het concours en wat waren er schitterende automobielen bij die allemaal streden om een felbegeerde nominatie. Maar……………..U snapt het al, de kwaliteit die we hier presenteerden was voor de jury ook onweerstaanbaar. Beide auto's vielen in de prijzen dus stonden we zowel op zaterdag als wel op zondag op het grote draaiende  erepodium pal voor het schitterende Paleis het Loo.

Even wachten voor de prijsuitreiking op de oprijlaan van Paleis het Loo. Heerlijk die schaduw na een dag in de volle zon!
Daar staan ze, de twee winnaars geparkeerd
voor het paviljoen van de organisatie
Felicitaties en uitreiking trofee bij de 300S Roadster
De huldiging en uitreiking van de schitterende trofee door de hoofredacteur van Autovisie. Wat een schitterende entourage

_________________________________________________________________________________________

AUTOTRON ROSMALEN
(16 en 17 augustus 2008
)

Tijdens het weekend van 16 en 17 augustus was Star Classics ook vertegenwoordigd op het Autotron met twee fraaie Mercedessen. Opvallend opgesteld direct bij de entree konden de bezoekers letterlijk niet om ons heen. We mochten ons verheugen op een warme belangstelling voor onze blitse vuurrode Mercedes 190SL en de typisch jaren 70 beige Mercedes 280SL Pagode. Opvallend hoeveel kennis er aanwezig is bij de liefhebbers en hoeveel sympathie een auto op kan wekken ook al is hij 40 of zelfs bijna 50 jaar oud.

De schitterende vormgeving van de Mercedes 190SL maar zeker ook de ongekende originaliteit dwong respect en verbazing af. Een auto van 47 jaar en absoluut origineel roestvrij is natuurlijk een unicum, zeker als je bedenkt dat de auto's in 1961 zonder conservering de fabriek verlieten. Het milde droge klimaat in Californië heeft echter zijn positieve invloed gehad! Als 190SL restaurateurs vonden we deze auto echt te mooi om geheel te restaureren. Onze specialisten hebben de auto eens grondig technisch en optisch onder handen genomen met een verbluffend resultaat en een hele scherpe prijsstelling. Een top gerestaureerd exemplaar bracht al snel het dubbele op tijdens de internationale beurs in Essen dit jaar. Hier mag je dus echt spreken van een verantwoorde investering met heel veel cabrio plezier.


Fascinerende dagen waarbij vele bezoekers hebben kunnen genieten van onze fraaie automobielen. Vaders en moeders kinderen en kleinkinderen allemaal even op de foto bij zón mooie klassieke Mercedes. Vele bezoekers zag je even wegdromen bij het idee om ook eens in zón mooie cabrio lekker te toeren op een mooie zonnige dag.

Wellicht het meest opmerkelijke bezoek was die van onze eerste 190SL restauratie klant. Hij kocht einde 2001 onze eerste geheel gerestaureerde Mercedes 190SL voor 65.000,- Gulden. Een heel bedrag voor deze schitterende 190SL in klassiek "Elfenbein DB 260" creme met rood lederen interieur en zwarte softtop. Tot op vandaag koestert hij zijn fraaie bezit en heeft ondertussen vele, vele ritten meegereden door heel Europa." We hebben nog nooit zo genoten als de laatste jaren
en zoveel nieuwe vrienden en kennissen gemaakt" aldus de 190SL liefhebber. In het begin had ik bij bijeenkomsten gegarandeerd altijd de mooiste auto maar nu jullie al wat meer auto's zo grondig gerestaureerd hebben krijg ik concurrentie!! Aangenaam verrast was hij ook dat zijn keurig verzorgde auto recent werd getaxeerd op Euro 75.000,- Bijna DRIE maal zoveel hij er 7 jaar geleden voor betaalden. "Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad aan een auto" schaterde hij wat schalks! Het koopmansbloed gaat nooit verloren zullen we maar denken. Wij wensen hem nog veel plezierige kilometers toe in goede gezondheid.

_________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________